3. Het Mastodon profiel instellen

Mastodon: het profiel instellenNu we een account hebben aangemaakt, kunnen we beginnen met het instellen van het profiel. Na het inloggen op de Mastodon instance komen we terecht in het hoofdscherm met vier verticale kolommen. In de linker kolom zien we een vak om de tekst van een bericht in te voeren. Hierboven staat de tekst Bewerk profiel. Klik hierop om te beginnen met het instellen van het profiel.

mastodon_001a

Bewerk profiel

In het nu volgende scherm kunnen allerlei instellingen gemaakt worden. We beginnen met Bewerk profiel. Onderaan deze paragraaf staat een schermafdruk van Bewerk profiel.

In het bovenste tekstvak kunnen we de weergavenaam invoeren. Deze mag afwijken van de gebruikersnaam en kan maximaal 30 tekens lang zijn. Aangezien Mastodon, in tegenstelling tot Twitter, geen verified accounts kent, kan dit zelf gedaan worden door achter de weergavenaam :white_check_mark: te plaatsen. Er komt nu een vinkje achter de naam te staan. Net echt. Het is ook mogelijk om andere emoji’s voor of achter de weergavenaam te plaatsen.

Het tweede tekstvak dient om de bio in te voeren. Voor de bio kunnen maximaal 160 tekens gebruikt worden. Ook hier kunnen weer emoji’s gebruikt worden.

De avatar mag een JPG, GIF of PNG-plaatje zijn van maximaal 2 MB groot. De afmetingen worden door Mastodon teruggebracht naar 120×120 pixels.

De kop (header) is de achtergrond die gebruikt wordt op bijvoorbeeld mastodon.social/@gebruikersnaam (zie afbeelding hieronder). De kop mag een JPG, GIF of PNG-plaatje zijn van maximaal 2 MB groot. De aanbevolen afmeting is 700×335 pixels.

mastodon_015a

De laatste optie, Maak account besloten, is om het profiel en toets alleen voor volgers zichtbaar te maken. Als iemand je dan wilt volgen dient deze een volg-verzoek in te dienen. Er komt achter de naam dan een slotje te staan.

Klik op de blauwe balk met Wijzigingen opslaan om alle aangebrachte wijzigingen op te slaan.

profiel instellen
Het scherm voor het instellen van het profiel
Advertenties

Auteur: McDonald

Als @McDonald_69 bekend op Gab, Mastodon en Twitter.